Een woning is online te boeken als er in de advertentie Bevestiging binnen 24 Uur of Direct boeken staat vermeld, Boekingsaanvragen kunnen ingediend worden voor verblijfsdata in de toekomst. Het is momenteel niet mogelijk om te boeken op dezelfde dag als de incheckdatum.
  1. Navigeer naar de online te boeken woning die u wilt reserveren
  2. Voer de aankomst- en vertrekdatums in
  3. Selecteer in de keuzemenu's het aantal volwassenen en kinderen onder de huurders (en vink, indien van toepassing, het vakje naast huisdieren aan)
  4. Klik op Boeking aanvragen of Nu boeken
  5. Controleer de totale betaling*, het betalingsplan en eventuele aanvullende aanbetalingen die van toepassing zijn
  6. Voer uw contactgegevens in en eventuele opmerkingen voor de eigenaar of het agentschap
  7. Controleer het Privacybeleid en de Voorwaarden en bepalingen op de website
  8. Klik op Doorgaan
  9. Controleer en bevestig de Huurovereenkomst, Annuleringsverzekering en alle overige relevante regels
  10. Klik op Doorgaan
  11. Voer uw Betalingsgegevens en uw Factuuradres in
    • U heeft de mogelijkheid om uw creditcardinformatie op te slaan voor toekomstige boekingen
    • Sommige woningeigenaren accepteren betalingen via een veilige alternatieve methode. Nadat de woningeigenaar de boeking geaccepteerd heeft, ontvangt u een e-mail met instructies over hoe u kunt betalen.
      U dient nog steeds een servicetoeslag aan HomeAway te betalen via uw betaalkaart. Het bedrag dat u betaalt, wordt in uw account op in afwachting gezet en in rekening gebracht wanneer uw boeking geaccepteerd wordt.
  12. Klik op Verzoek indienen of Nu boeken
*De totale betaling kan variëren op basis van koersveranderingen en wisselkosten van banken

Na het boeken van een woning met Bevestiging binnen 24 uur, ontvangt u een bevestiging dat uw verzoek succesvol is ingediend. De eigenaar of het agentschap van de vakantiewoning heeft vervolgens 24 uur om te accepteren of te weigeren, waarna uw kaart wordt gedebiteerd en u een bevestiging per e-mail ontvangt.

Na het boeken van een woning met Direct boeken, ontvangt u direct een bericht dat uw boeking is bevestigd zonder dat u hoeft af te wachten of de eigenaar of het agentschap van de vakantiewoning uw verzoek accepteert.