Reizigers
Als u reist voor uw eigen bedrijfsdoeleinden en u een btw-nummer heeft geregistreerd in uw lokale belastinggebied, kunt u uw btw-nummer tijdens het boeken opgeven op de boekingspagina. Als het nummer is gevalideerd, past HomeAway de verleggingsregeling toe op de btw in de belastinggebieden waar deze verleggingsregeling van toepassing is. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om te beoordelen of u btw dient te betalen over het gebruik van onze services.

Als u als werknemer reist voor bedrijfsdoeleinden en uw werkgever een btw-nummer heeft geregistreerd in zijn lokale belastinggebied, kunt u een account aanmaken met de factuurgegevens van dit bedrijf en dit btw-nummer toevoegen aan uw boeking op de boekingspagina. Als het nummer is gevalideerd, past HomeAway de verleggingsregeling toe op de btw in de belastinggebieden waar deze verleggingsregeling van toepassing is. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om te beoordelen of u btw dient te betalen over het gebruik van onze services.

Kan ik een btw-nummer doorgeven nadat ik de bestelling heb geplaatst?
Onze facturen kunnen niet opnieuw worden uitgegeven, gewijzigd of bewerkt. Dit betekent dat de btw niet aan u kan worden terugbetaald, zelfs als u een geldig btw-nummer heeft.

Problemen bij het verifiëren van btw-nummers van Europese leden
Indien uw btw-nummer niet kan worden geverifieerd en u vaststelt dat u zelf de btw moet aangeven voor onze servicetoeslagen, raden we u aan een belastingadviseur om ondersteuning te vragen.
Raadpleeg de veelgestelde vragen van de Europese Commissie over VIES voor aanvullende informatie.