Om zowel uw account als uzelf te beschermen, moet ook uw computer beveiligd zijn. Hieronder vindt u enkele aanbevolen procedures voor het beschermen van uw computer.
  • Overweeg de installatie van een antivirusprogramma. Deze programma’s helpen uw computer bij het afweren van virussen. Na installatie houdt u het programma bij voorkeur ook up-to-date om de nieuwe virusvormen die dagelijks opduiken te kunnen detecteren. Controleer daarom regelmatig de website van uw antivirusproducent voor updates. U kunt een antivirusprogramma aankopen en vervolgens het abonnement vernieuwen wanneer nodig, of misschien downloadt u liever u een gratis programma. Klik hier voor meer informatie over beveiligingsupdates.
  • Open noch e-mails van afzenders die u niet kent, noch bijlagen die u geheel vreemd zijn. Veel virussen zijn vermomd als e-mailbijlage: ze verspreiden zich van zodra u de bijlage opent. Het is bijgevolg aan te raden om geen enkele bijlage te openen, tenzij het gaat om een bestand dat u verwacht.
  • Activeer de pop-up blocker van uw browser. De meeste pop-up vensters worden door advertentiebedrijven gecreëerd om hun producten te verkopen, maar andere varianten bevatten misschien malafide of onveilige codes die uw systeem kunnen infecteren. Een pop-up blocker verhindert dat (minstens sommige) pop-up vensters verschijnen.
  • Houd uw browser up-to-date. Uw internetbrowser zal soms nieuwe beveiligingsupdates of functionaliteiten uitbrengen die helpen bij de bescherming van uw computer.
  • Gebruik een firewall: deze kan u waarschuwen voor verdachte activiteiten, zoals wanneer een virus of worm verbinding probeert te maken met uw computer. Hij kan ook verhinderen dat virussen, wormen en hackers potentieel schadelijke programma's downloaden naar uw computer.
  • Wis het cache geheugen en de geschiedenis van uw browser. De meeste browsers slaan informatie op over de websites die u bezocht en over gegevens die u online invulde zoals uw naam, adres of wachtwoord. Hoewel het handig lijkt dat deze informatie automatisch verschijnt bij het opnieuw bezoeken van de website, is het geheel of gedeeltelijk wissen ervan toch een goede gewoonte voor het beschermen van uw privacy.