Wanneer uw kalenders tussen verschillende platforms worden gesynchroniseerd, kunt u al uw reserveringen, populaire datums en lokale evenementen in verschillende kalenders weergeven. Op deze manier kunt u uw prestaties verbeteren door kansen te benutten om uw tarieven aan te passen en dubbele boekingen te voorkomen.

Compatibiliteit
We ondersteunen iCal, een bestandsindeling die u kunt gebruiken voor het importeren en synchroniseren van kalenders tussen verschillende platforms zoals Google Agenda, iCloud Agenda en andere kalenders voor boekingssites.

U kunt ook handige evenementenkalenders op het web zoeken, zoals specifieke kalenders voor sportwedstrijden of nationale feestdagen die u wilt toepassen.

Een kalender importeren
Elke woning heeft zijn eigen reserveringenkalender, dus selecteer de kalender die u wilt aanpassen. U kunt maximaal vijf kalenders importeren. De evenementen worden automatisch bijgewerkt.

1. Klik in uw reserveringenkalender op het pijltje omlaag naast 'Importeren/exporteren'.

2. Klik op Kalender importeren.

3. Vul een naam in voor de kalender.

4. Kies een kleur voor de kalender.

5. Plak het adres van de kalender in het URL-veld.

6. Wijzig webcal:// in http:// in de URL.

7. Selecteer of de kalender uw beschikbaarheid kan blokkeren.

8. Klik op Kalender importeren.

Een kalender verwijderen

1. Klik in uw reserveringenkalender op het pijltje omlaag naast 'Importeren/exporteren'.

2. Klik op de naam van de kalender.

3. Klik op Verwijderen en bevestig.

Uw reserveringenkalender exporteren

1. Klik in uw reserveringenkalender op het pijltje omlaag naast 'Importeren/exporteren'.

2. Klik op Kalender exporteren.

3. Kopieer de URL en volg de instructies in uw externe kalender om te importeren.

Gebeurtenissen die uw kalender niet blokkeren
Wanneer u een kalender met niet-blokkerende gebeurtenissen importeert, wordt het volgende bericht weergegeven: 'Kalenders die vanuit deze website worden geïmporteerd, blokkeren de beschikbaarheid niet'. Niet-blokkerende gebeurtenissen worden niet aan reizigers weergegeven en die datums kunnen worden geboekt.

Als u datums in niet-blokkerende kalenders wilt blokkeren (belangrijk voor boekingen die in andere kalenders zijn gemaakt), dient u handmatig reserveringen aan te maken of datums te blokkeren om ervoor te zorgen dat reizigers die datums niet kunnen boeken.

Voorlopige reserveringen exporteren
Als u voorlopige reserveringen opneemt bij het exporteren (door het selectievakje aangevinkt te laten), worden die datums in de reserveringenkalender geblokkeerd. Als u ook een import vanuit die kalender naar uw reserveringenkalender heeft ingesteld, kunt u problemen ondervinden met betalingen voor die datums. U kunt het beste alleen voorlopige reserveringen opnemen bij het exporteren naar een privékalender en niet naar andere boekingssites.