Bijgewerkt 30 maart 2020.
 
De veiligheid van u en onze reizigers is van het grootste belang voor ons en we volgen nauwgezet de officiële richtlijnen van de lokale overheid en gezondheidsautoriteiten met betrekking tot de huidige uitbraak van COVID-19. We zullen dit artikel bijwerken zodra er meer informatie beschikbaar komt.
 
Wat u kunt doen
Wat we doen
Wat we afraden
Veelgestelde vragen
 
Wat u kunt doen
 • Lees de lokale reisaanbevelingen en beperkingen en volg de aanwijzingen van de Wereldgezondheidsorganisatie.
 • Bekijk uw annuleringsbeleid en overweeg om vooralsnog een flexibel of gematigd beleid te voeren.
 • Bekijk de veiligheidsfuncties in uw accommodatie-instellingen en overweeg om lokale ziekenhuizen en alarmnummers toe te voegen.
 • Raadpleeg de richtlijnen van lokale gezondheidsfunctionarissen voor de reinigings- en hygiënenormen.
 • Als u wordt beïnvloed door de huidige beperkingen op reizen of vakantieverhuur, raden we u aan uw agenda te blokkeren of uw vermelding tijdelijk te verbergen tot het einde van de reisbeperking. Blijf wel de informatie van uw lokale rechtsgebied in de gaten houden voor eventuele wijzigingen van die tijdlijn.
 • Neem zo snel mogelijk contact op met reizigers die een reis hebben gepland of momenteel reizen. Voor reizigers die hun reis niet kunnen maken vanwege COVID-19, raden we u aan ons onderstaande noodbeleid te volgen. 
Wat we doen volgens ons COVID-19-noodbeleid
Om de onzekerheid in deze periode te verminderen, hebben we een beleid ontwikkeld dat het beste evenwicht biedt tussen het beschermen van reizigers, agentschappen, vastgoedbeheerders en het publiek. 
 
Voor reserveringen die vóór 13 maart zijn gemaakt, met een overnachting tussen 13 maart en 30 april, zijn er twee mogelijke opties:
 • Bied de reiziger een volledig tegoed aan voor het bedrag dat hij/zij al heeft betaald als hij/zij buiten uw annuleringsperiode valt. Dit tegoed kan binnen een jaar worden toegepast op toekomstige boekingen bij uw accommodatie. We begrijpen dat seizoensgebondenheid van invloed kan zijn op uw tarieven. We moedigen u echter aan om zo flexibel mogelijk te zijn met getroffen reizigers bij het regelen van een toekomstige verblijfsdatum.
 • Als de reiziger geen tegoed kan accepteren, raden we u ten zeerste aan om ten minste 50% van het bedrag terug te betalen. Het is onze bedoeling om eigenaren en beheerders van accommodaties die reizigers flexibiliteit bieden in deze onzekere tijd, te belonen met extra zichtbaarheid bij zoekopdrachten van reizigers op ons platform. De gedachte hierachter is: hoe meer u nu voor reizigers doet, hoe meer we u zullen belonen als u verder gaat (dus een tegoed/terugbetaling van 100% telt meer dan een terugbetaling van 50%, enzovoort). 
Daarnaast doen we het volgende:
 • We betalen het geld dat we verdienen via servicetoeslagen van reizigers terug wanneer iemand een reis moet annuleren vanwege COVID-19, of de annulering nu door de overheid is opgelegd of niet. Dit geldt voor alle verblijven die zijn geboekt vóór 13 maart, met een overnachting tussen 13 maart en 30 april. Reizigers hoeven niets te doen om de terugbetaling te innen, dit zal de komende weken automatisch gebeuren.
 • We zien automatisch af van de annulering, zodat dit geen invloed heeft op uw positiestatistieken of uw Premier Partner-status. U hoeft tot nader order de klantenservice niet langer te bellen om een annulering te laten kwijtschelden voor annuleringen die vanaf 30 januari 2020 zijn uitgevoerd.
Wat we afraden

Van eigenaren of beheerders van accommodaties die het volgende gedrag vertonen, kan de vermelding op onze marktplaats worden verwijderd:
 • Reizigers op enig moment voorzien van advies of aanbevelingen met betrekking tot hun gezondheid.
 • Reizigers intimideren door dingen te zeggen als "Reizen is veiliger dan thuisblijven".
 • De ernst van deze situatie afwijzen.
 • Annuleren op basis van het land van herkomst van de reiziger. 
Veelgestelde vragen
 
Welke opties heb ik naast het annuleren van een reservering vanwege COVID-19?
Als een reiziger vanwege COVID-19 niet in uw accommodatie kan verblijven voor reserveringen die vóór 13 maart zijn geboekt, met een overnachting tussen 13 maart en 30 april, overweeg dan om hem/haar een volledig tegoed aan te bieden voor het bedrag dat al is betaald. Dit tegoed kan binnen een jaar worden toegepast op een toekomstige boeking bij uw accommodatie. Als uw gast akkoord gaat, selecteer dan "Tegoed voor toekomstige boeking" als reden voor annulering en betaal 0% terug. U dient dit af te stemmen met uw gast en de afspraak schriftelijk vastleggen.
 
Hoe kan ik een tegoed aanbieden?
Om een tegoed aan te bieden, raadpleegt u ons artikel over het tegoedsysteem dat u laat zien hoe u een tegoed kunt verstrekken en waarin de meeste veelgestelde vragen worden beantwoord.
 
Wat als de reiziger geen tegoed kan accepteren?
Als een reiziger geen tegoed kan accepteren voor reserveringen die vóór 13 maart zijn geboekt, met een overnachting tussen 13 maart en 30 april, raden we u ten zeerste aan om het verblijf te annuleren en ten minste 50% van het tot nu toe betaalde bedrag terug te betalen, waarbij u "Coronavirus (COVID-19)" selecteert als reden. Hoe meer u nu voor reizigers doet, hoe meer we u voortaan gaan belonen (dus een tegoed/terugbetaling van 100% telt meer dan een terugbetaling van 50%, enzovoort). Als een reiziger heeft geannuleerd via zijn/haar reizigersaccount, kan het restitutiebedrag minder dan 100% zijn geweest. In deze gevallen kunt u het resterende bedrag via uw account terugbetalen.
 
Daarnaast hebben annuleringen door COVID-19 geen invloed op uw Premium Partner-status als u 50% of meer heeft terugbetaald. We weten dat u gedurende deze tijd voor reizigers zorgt, dus we zien automatisch af van annuleringen met een terugbetaling van ten minste 50%. Het duurt minimaal 7 dagen voordat de kwijtgescholden annulering in uw account wordt weergegeven. 
 
Hoe ga ik om met negatieve recensies die mogelijk voortvloeien uit COVID-19?
Recensies kunnen pas ingediend worden nadat een reiziger bij u verbleven heeft. Als een reservering wordt geannuleerd en de reiziger niet in de accommodatie verblijft, kan hij/zij geen recensie achterlaten. Voor huidige gasten raden we aan dat u zich blijft focussen op een uitstekende gastvrijheid door ervoor te zorgen dat alles er spic en span uitziet en gasten contactgegevens voor noodgevallen hebben. Door gasten te tonen dat hun veiligheid voor u belangrijk is, zult u positieve recensies verdienen. 
 
Verdien ik nog steeds power-ups voor geannuleerde boekingen vanwege COVID-19?
U verdient nog steeds power-ups voor het accepteren van de boeking, maar niet voor het voltooien van het verblijf.